Investering

Gränserna för negativa räntor blir lägre och lägre runt om, och det har aldrig varit så olönsamt att ha pengarna på ett bankkonto som det är nu. Därför är det bra att fundera på om du ska börja investera ditt sparande, så att du kan byta negativa räntor mot avkastning.

Vilka alternativ finns det?

Om du har lite kunskap om investering vet du att det finns otaliga alternativ. Det finns olika alternativ beroende på om du har en lång eller kort tidshorisont och vilken risk du är villig att ta.

Oavsett om du vill investera i kryptovaluta, aktier eller kanske något helt annat? Då kan du läsa mycket om hur och var du bör investera här på aktjerse.

Nedan kan du se de 3 mest populära handelsplattformarna att handla aktier, krypto och mycket mer på. Det här är de 3 plattformarna som vi rekommenderar till dig som vill starta ditt investeringsäventyr. Det är plattformar som är lätta att navigera runt, men det är också plattformar som är otroligt säkra och inte tar ut några avgifter för dina transaktioner.

Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
4.8/5

*Alla investeringar sker på egen risk. Du kan riskera att förlora ditt investerade belopp.

Varför ska du investera?

Det finns många bra anledningar till varför du ska investera dina pengar istället för att bara ha dem på ditt konto. Du vet förmodligen redan detta, för när du lämnar dina pengar på banken betalar du faktiskt banken pengar för att de ska behålla dina pengar åt dig. Det tycker vi inte kan vara rätt och därför är det självklart att du investerar dina pengar i aktier istället, så att du kan se dina pengar växa mer och mer, istället för att de blir mindre och mindre på banken.

Dessutom finns det också många andra anledningar till varför du bör investera dina pengar, eftersom vi blir äldre och äldre, och därför måste dina pengar också räcka längre. På den här sidan kan du ta reda på varför det är viktigt att dina pengar fungerar för dig, och att du inte jobbar för att betala banken för att behålla dina pengar åt dig.

Varför är investeringar självklart för alla?

  • Du betalar för närvarande pengar för att banken ska lagra dina pengar åt dig.
  • När du investerar dina pengar sätter du dem i arbete för dig. Det betyder att samtidigt som du tjänar pengar på ditt arbete, så tjänar du också pengar på dina aktier, utan att arbeta.
  • Vi blir äldre och äldre och därför måste dina pengar också räcka längre. Därför är det viktigt att du får dina pengar att fungera för dig och inte tvärtom.
  • Du kommer att kunna njuta av dina sista år som en kung eller drottning.

Är investeringar något för dig?

Att investera dina pengar är något som alla kan lista ut, eller åtminstone lära sig. Men är det för dig? Oavsett hur du tjänar dina pengar har du förmodligen arbetat hårt för att tjäna dem. Därför är det också viktigt att du inte öser på dem genom att betala banken för att lagra dina pengar, utan istället för att dina surt förvärvade pengar ska fungera för dig! Då spelar det ingen roll om du sparar till handpenningen på ett hus eller till din pension eller kanske en semester om året med hela familjen.

Undvika att din köpkraft blir svagare?

Som vår ekonomi är just nu, blir dina pengar mindre för varje dag och du har dem på banken på grund av inflationen. Det betyder att om du kan köpa en tv för 3 000 DKK idag, kommer du inte att kunna köpa densamma för 3 000 DKK om ett eller två år. Din köpkraft kommer med andra ord att försvagas om du inte gör en plan för dina pengar – till exempel genom att investera i aktier, kryptovaluta eller andra värdepapper.

Senaste artiklarna